Monaco loobub kurikuulsast staatusest

18. september 2009, 21:32

Vahemere ääres asuv muinasjutuline Monaco
sõlmis 12 lepingut lubades aidata maksupettuste uurimisel ning loodab, et ta
kustutatakse nö OECD „hallist nimekirjast“, kuhu on märgitud kõik koostööle
mitte alluvad maksuparadiisid.

Monaco sõlmis lepingud Andorra, Austrai, Bahama, Belgia, Prantsusmaa, Liechtensteini, Luksemburgi, Qatari, Samoa, San Marino, Saint Kittsi ja USAga ning jõudis kokkulepeteni ka Faeroe Saarte, Gröönimaa, Islandi ja Norraga.

„Monarhiriigi valitsejad loodavad saada hallist nimekirjast eemaldatud ning sellekohast kinnitust võimalikult kiiresti,“ seisis teates.

G20 juhtfiguurid teatasid 2. aprillil, et valitsused peavad maksumaksjaid sundima avaldama rohkem infot ning pangad peaksid teatama juhtumitest nn „maksuparadiisides“. Majandusliku Koostöö- ja Arenguorganisatsioon OECD koostas kohemaid nimekirja riikidest, kes takistavad maksupettuste uurimist, sealhulgas Monaco ja Šveits.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 21:32
Otsi:

Ava täpsem otsing