Puhasintressitulu kahanemine õgib Swedbanki kasumit

18. september 2009, 11:05

Kuna intressid on madalad ja
laenuportfellid kukuvad, õgivad need Swedbanki Balti ja Ukraina kasumeid,
vahendab Bloomberg.

„Rootsi pangandusüksuse puhasintressitulu on stabiilne, kuid Balti ja Ukraina omad kahanevad,“ ütles Swedbank. „Käib laenu riskimarginaalide tõstmine, kuid see ei suuda täielikult tasandada negatiivseid mõjusid.“

Swedbank teatas 17. juulil järjest teisest kvartalikahjumist, kuna halvad laenud Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas kuhjusid. Kui aasta eest teenis pank teises kvartalis 3,6 miljardit rootsi krooni, siis seekord tuli kahjumiks 2,01 miljardit Seki.

„Ukraina pangandusüksus saab täiendavaid kahjusid grivna nõrgenemisest,“ teatas pank.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 11:05
Otsi:

Ava täpsem otsing