Swedbank: iga kolmas eakas maksab poes kaardiga

18. september 2009, 08:13

Swedbanki seeniorklientide aktiivsus panga
elektroonsete kanalite kasutamisel näitab kiiret tõusuteed. Näiteks maksab juba
iga kolmas eakas klient poes kaardiga ning iga teine võtab sularaha välja
automaadist, selgus panga pressiteatest.

Swedbanki seeniorite kliendiprogrammi juhi Merike Miku sõnul on meie eakad üha teadlikumad sellest, et raha hoidmine pangas on turvaline ja ei rutta enam sularaha koju viima. "Seadusemuudatuse tõttu hakkas alates veebruarikuust enamike eakate inimeste pension laekuma pangaarvele. Peale seda muudatust on märgata tendentsi, et meie seeniorkliendid on hakanud üha enam kasutama erinevaid elektroonilisi kanaleid, sealhulgas internetipanka. On hea meel tõdeda, et täna kasutab internetipanka regulaarselt juba üle 45 000 eaka," rääkis Mikk.

"Ka mobiiltelefon ei ole enam nii võõras kui veel mõned aastad tagasi - üle 9000 seeniorkliendi teeb oma kontopäringu mobiiltelefoni abil. Poes kasutab pangakaarti juba iga kolmas seenior ning iga teine võtab sularaha välja automaadist,” loetles Mikk seenioride pangakanalite kasutamisharjumuste muutumist.

Igas kuus lisandub kaardiga maksjaid seeniorkliente juurde ca 2000-2500. "See on hea näide sellest, et meie eakad on õpivõimelised ning ei karda tänapäeva tehnoloogia võimalusi," lisas Mikk.

Alates 1. oktoobrist kehtib Swedbankis ühtlustatud hinnakiri, mille kohaselt on sularaha väljavõtmise tasu kontorist 0,4% summast, minimaalselt 30 krooni. Kuni 1. oktoobrini 2009 kehtib seenioridele, kes on Swedbankis avanud konto enne 1. maid 2006, 3-kroonine soodustasu juhul, kui väljavõetav summa on kuni 3000 krooni. Automaadist on sularaha väljavõtmine tasuta.

Swedbankil on kokku üle 267 000 seeniorkliendi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2009, 08:13
Otsi:

Ava täpsem otsing