IMF müüb ligi 500 tonni kulda

19. september 2009, 14:06

IMFi juhatus kiitis heaks plaani müüa 403
tonni kulda väärtuses 13 miljardit dollarit, kirjutas Bloomberg.

IMF teatas, et on valmis müüma kulla keskpankadele. Müügid plaanitakse läbi viia vabal turul etappide kaupa. "Need müügid viiakse läbi vastutustundlikul ja läbipaistval moel, millega välditakse kullaturu häirimist," ütles IMFi juht Dominique Strauss-Kahn.

Plaanitav müügikogus oleks kaheksandik IMFi kullavarudest ning see aitaks tugevdada panga finantse. Müük aitaks maailmas suuruselt kolmandal kohal olevate kullareservidega IMFil laenata madalate intressimääradega vaesematele riikidele.

Kulla hind on sel aastal kerkinud 14% rohkem kui 1000 dollarini untsist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2009, 14:06
Otsi:

Ava täpsem otsing