Kilk: eurot ei tule ja valitsus ei vahetu

19. september 2009, 09:34

Ettevõtja Rein Kilk ennustab, et riik ei
suuda järgmisel aastal euronõudeid ei täita, sellele vaatamata arvab ettevõtja,
et valitsus jääb püsima.

Kilgi sõnul ei suuda eesti euronõudeid täita, sest selle aasta eelarvedefitsiit tuleb üle 4% ja 2010. aastal üle 6%, lisaks hakkab järgmisel aastal ahistama Eestit taas inflatsioonikriteerium. "Võin isegi ennustada euro mittetuleku "ametliku" põhjenduse: "Me ei ohverda eurole vähemkindlustatud inimeste elatustaset!"," ütles Kilk Õhtulehele.

Kilk ütles veel et millegipärast spekuleeritakse kuluaarides valitsuse vahetuse üle pärast oktoobrikuiseid kohalike omavalitsuste valimisi, samas ärimees usub, et oleme praeguse valitsusega õnnistatud kuni järgmiste riigikogu valimisteni, mis teadupärast toimuvad märtsis 2011.

Omavalitsustel Kilk nii head tulevikku ei näe: "Üsna lähedal on aeg, kus meile serveeritakse tegematajäänud haldusreformi hapusid vilju: järgmisel aastal on meil kümneid maksejõuetuks muutunud kohalikke omavalitsusi."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2009, 10:23
Otsi:

Ava täpsem otsing