Merkel meelitab maksukärbetega

19. september 2009, 13:53

Nädala pärast on Saksamaal üldvalimised
ning reedel ütles kantsler Angela Merkel, et tagasivalimise korral on igal
maksumaksjal loota kergemat maksukoormat.

Briti ärileht Financial Times kirjutab, et Merkel välistas valimiste järel kiire naasmise kokkuhoiukursile, märkides, et üksnes mõjusad maksukärped suudavad majanduse uuele tõusule viia, mis perspektiivis aitab jagu saada ka eelarve defitsiidist.

„Olen veendunud, et peame tegema kõik, mis võimalik, mõõnast väljapääsemiseks, enne kui saame tagasi pöörduda tasakaalustatuma eelarvepoliitika manu,“ ütles Merkel. „Peame kiiresti taastama majanduskasvu tasemel, mis maksutulud uuesti kasvama paneb.“

Arvamusküsitlused näitavad, et Merkeli soovitud paremtsentristlikule koalitsioonile ei ole piisavalt toetust otsustavaks võiduks.

Kardetakse 2005. a kordumist, kus Merkeli CDU saavutas küll suurima toetuse, kuid mitte nii suure, et see oleks võimaldanud valitsuse moodustada liberaalse FDPga. Selle asemel on CDU valitsenud viimased aastad n.ö suures koalitsioonis sotsiaaldemokraatliku parteiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2009, 14:04
Otsi:

Ava täpsem otsing