Bank of America raha- ja kohtukeerises

22. september 2009, 15:58

USA üks suurimatest pankadest Bank of
America teatas, et maksab valitsusele 425 miljonit dollarit, et tühistada
kasutamata jäänud garantii Merrill Lynchi varadele ning vähendada sõltuvust
valitsusest, kirjutab Bloomberg.

Valitsuse poolt juba jaanuaris antud garantii, mis aitas Bank of Americal üle võtta 15miljardilises võlas siplev Merrill Lynch, polnud kunagi allkirjastatud, mistõttu pank on seni keeldunud seda ka tagasi maksmast. Bank of America juht Kenneth D. Lewis andis siiski järele ning teatas, et garantii tagasimakse aitab vähendada valitsuse rolli ettevõttes ning liikuda iseseisvuse poole.

„Pank on nagu haavatud part ja igaüks tahab osakest temast,“ illustreeris olukorda Buckley Sandler partner Robert Serino ning lisas: „Vanasti oli Ken Lewis tugev tegelaskuju, aga nüüd on temagi vastu muru surutud, nagu kõik teised.“

Vaatamata sellele, et tagasimakse on juba ka avalikult lubatud, lubas Väärtpaberituru järelevalve esitada panga vastu süüdistuse Merrillile makstud 3,6 miljardi dollari eest boonuste maksmise avalikustamata jätmise ajal, mil ülevõtmine polnud veel lõpule viidud. Eelmisel nädalal keeldus kohtunik Jed Rakoff 33miljoni dollarilisest kohtuvälisest lahendist süüdistades nii SECi, kui panka avaliku kohtuprotsessi vältimises.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2009, 16:34
Otsi:

Ava täpsem otsing