Ford rabab Hiina turgu

22. september 2009, 16:59

USA jõuliseim autotootja Ford Motor ehitab
Hiinasse veel kolmanda autotehase, sest riigi majanduse kasv hakkab ka nõudlust
tagant kihutama, kirjutab Bloomberg.

Uus tehas rajatakse Lõuna-Hiinasse Chongqing’i ja sel saab olema võimeline ehitama aastas vähemalt 150 000 sõidukit. Fordi plaan just Hiinas laieneda tuleb sealsest automüügi 30 protsendilisest kasvust aasta esimese kaheksa kuuga, millele aitasid kaasa nii uued mudelid, kui Hiina valitsuse abistav käsi.

Sel aastal võib sõidukite müük riigis kerkida 28 protsenti, mis läheks ilmselt mööda ka maailma seni suurimast autoturust USAst.

Fordil ja ta partneril Chongqing Changan Automobile on samas linnas juba tehas, mis suudab aastas valmistada 267 000 sõidukit ning teine tehas Nanjing’is, mille võimsus on 180 000 autot aastas. Need tehased toodavad Fiesta, Mondeo, Focus ja S-Max marke ning lisaks mudeleid ka Mazda Motor jaoks. Fordil on lisaks veel üks üksus Hiinas, mis toodab vaid Transit busse.

Sellel aastal on Ford Hiinas müünud juba 144 601 sõidukit. Samas on suutnud General Motors, kes Hiinas on suurim võõramaine autotootja, suutnud teha müügis 50protsendilise kasvu 1,11 miljoni sõidukini samal perioodil.

Hiina valitsus on siiski Fordi hoiatanud liigselt uljalt laienemast, sest nõudlus ei pruugi olla jätkusuutlik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2009, 16:59
Otsi:

Ava täpsem otsing