USA elamuhinnad jäid ootustele alla

22. september 2009, 22:55

USA elamuhinnad kerkisid juulis kuu
varasemaga võrreldes 0,3 protsenti, mis jäi alla analüütikute ootusele
0,5protsendilisest kasvust, kirjutab Bloomberg.

Elamuhinnaindeks langes aastatagusega võrreldes 4,2 protsenti, mis on viimase aasta kõige väiksem langus. „Üldine majanduslik paranemine on nõrk ühel põhjusel: sest elamumajanduse paranemine on nõrk,“ lausus Elamuehitajate rahvusliku ühenduse peaökonomist David Crowe.

USA elamumajandus teeb kõik, et stabiliseeruda pärast kolmeaastast langust, mis viis hindadelt 28 protsenti ning rekordilistele väljatõstmistele pankade poolt. Kuigi valitsuse poolne maksukrediit kodude esmaostjatele ja madalamad hinnad aitavad nõudlust kerkimisele, ei saa see vastu 26 aasta kõrgeimale töötuse määrale, mis hoiab väga paljud potentsiaalsed ostjad turust kaugele eemale.

Riigikassa sekretär Timothy Geithner nimetas 17. septembril stabiliseerumise märke elamumajanduses siiski väga julgustavateks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2009, 22:55
Otsi:

Ava täpsem otsing