USAs tulemas üle kahe aasta suurim IPO

22. september 2009, 13:46

Kindlustusriskile spetsialiseerunud Verisk
Analytics on tegemas enam kui kahe aasta USA suurimat esmast avalikku
aktsiapakkumist. Veriski aktsiaga saab Nasdaqil kaubelda juba oktoobri
alguses.

Verisk tahab investoritelt kaasata 1,79 miljardit dollarit, mida on üle kahe korra rohkem, kui esialgne 750-miljoni dollariline siht 2008. aastal SECile avalduse esitamise aegu. Veriski IPO on USA suurim pärast Visa 2008. aasta märtsis teostatud 19,7 miljardilist IPOt ja esimene üle miljardi dollari suurune avalik aktsiapakkumine pärast American Water Worksi korjatud 1,36 miljardit dollarit 2008. aasta aprillis.

USA IPOd jäävad sel aastal endiselt aga Aasia emissioonidele alla. Aasias on sel aastal korraldatud juba kuus suuremahulist aktsiapakkumist, sealhulgas ka juulis toimunud 7,3 miljardi dollariline China State Construction Engineeringu ja käesoleval kuul aset leidnud Metallurgical Corp. of China 5,1 miljardi dollari suurune IPO.

Praegused Veriski omanikud paiskavad müüki 85 miljonit aktsiat oodatava hinnaga 19 ja 21 dollari vahel aktsia kohta. IPO korraldajateks on Bank of America ja Morgan Stanley, aktsiaga hakatakse Nasdaqil kauplema viienda oktoobriga algaval nädalal. Aktsia sümboliks peaks saama VRSK.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2009, 14:32
Otsi:

Ava täpsem otsing