Gild loobub edukustasust

Silvia Kruusmaa 23. september 2009, 00:00

Sellel perioodil on fondi tingimuste kohaselt fondi valitsemistasu küll raamatupidamises arvestatud, kuid mitte välja makstud. Arvestades, et sellel perioodil kogunenud tasude summa vastab 2008. aastal fondivalitsejale makstud edukustasu summale, annab fondivalitseja tasudest loobumisega eelmise aasta edukustasu summas ligikaudu 20 miljonit krooni fondile tagasi.

Gild Arbitrage'i fondijuhi Tõnno Vähi sõnul on tasudest loobumise otsus osa eelmisel nädalal õnnestunud võlakirjaemissioonist. "Fondivalitseja ei ole fondist maksnud tasusid juba augustist 2008 ja on kogu tööd finantseerinud sellel perioodil oma vahenditest," ütles Vähk.

"Oleme nüüd võlakirjaemissiooni tingimustes kokku leppinud kulupõhise valitsemistasu alates selle aasta augusti algusest ning see annab võimaluse finantseerida edasist tööd vajalikus mahus. Arvestades 20 miljoni krooni ulatuses tasudest loobumist, ületavad fondi valitsemiskulud märgatavalt 2008. aasta algusest tänaseni sellel perioodil fondist makstud tasusid," lisas ta.

Lisaks sellele investeerisid Gildi grupp, omanikud ja töötajad eelmisel aastal fondiosakutesse ligi 50 miljonit krooni osaku hinna kõrgeima väärtuse lähedastel tasemetel.

"Gild on investeerinud fondi rohkem kui kogu fondi valitsemiselt alates alustamisest 2001. aastal teenitud kasum ning on Gild Arbitrage'i suurim investor, omades ligikaudu 9% kõikidest fondiosakutest," rääkis Vähk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing