KIE koorekihti pääses kaks Eesti ettevõtet

Katre Pilvinski 23. september 2009, 00:00

2006. aastal oli 500 suurima hulgas neli Eesti firmat, lisaks kahel viimasel aastal olnud Tallinkile ja Eesti Energiale veel transpordifirma Transtrade ja Eesti Telekom.

Edetabelit kommenteerides ütles Deloitte Advisory Eesti finantsosakonna juhataja Anneli Simm, et kindlasti ei peaks panema võrdusmärki ettevõtte suuruse ja edukuse vahele. "Seda enam on rõõm tõdeda, et Eestit, Lätit ja Leedut esindavate ettevõtete arv on isegi mõnevõrra suurenenud võrreledes 2007. aastaga," ütles Simm. "Peamiselt energia- ja teenindussketori sekka on sattunud ka kolm tootmisettevõtet ning üks tehnoloogiaettevõte - kõik küll peamiselt Leedust," lisas ta.

Simmi sõnul võiks tabelis olla ka kolmas ja neljas Eesti ettevõte, kui vaadata Lätit ja Leedut, kes on meist märksa keerulisemas majandusolukorras.

"Lätist ja Leedust on rohkem ettevõtteid, kuid seal on ka rohkem tööstust. Meie majanduskeskkond on ikkagi väga palju teenindussektorile keskendudnud, nii ka Tallink ja Eesti Energia," rääkis tabeli koostaja.

Kui võrreledes 2007. aasta majandustulemustega on peaaegu kõik Balti ettevõtted oma käivet 2008. aastal kasvatanud, siis 2009. aasta esimese kvartali tulemuste võrdlus 2008. aasta esimese kvartaliga annab teistsuguse pildi, rääkis Simm. "Ainukese erandiga on käivet kasvatanud Eesti Energia ning ega ka Tallinki 3,7% käibe langus midagi hirmutavat ole," ütles Simm.

Tallink kukkus mulluselt 228. kohalt tänavu 270ndaks, Eesti Energia koht on täpselt sama kui mullu, 326..

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing