Aktsiad löövad strateegide ootusi

23. september 2009, 16:08

Wall Streeti suurimate finantsasutuste
strateegidel on raskusi pidada sammu Standard Poor’s 500 aktsiaindeksi
teravaima tõusuga alates 1930. aastatest.

Eile kerkis USA laiapõhjaline aktsiaindeks 0,66 protsenti 1071,66 punktile, mis on enam ootustest, mille 9 strateegi kümnest Bloombergi poolt jälgitavast välja oli pakkunud. Nii paljude ootuste löömine juhtus viimati aastal 1999. Keskmine prognoos jääb praegu aktsiaindeksi tasemele 5 protsendiga alla.

Viimati, kui indeks vaid konsensusest kõrgemale kerkis, mis tähendab, et piisavalt palju strateege hindasid olukorda ka õigesti või üle, oli aastal 2006, mil Wall Street vastavalt turule oma ootusi kergitas ning aktsiaturud tabasid oma rekordtasemeid aastal 2007 pärast mida hakkasid maad võtma esimesed märgid suuremast kriisist.

„On tekkinud küll väike mure nii kiire tõusu pärast, aga turg lihtsalt tahab kerkida,“ lausus Fiduciary Trust fondijuht Michael Mullaney Bloombergile. „Lähiajal tuleb tugev majanduslik tõus, mis ületab ootused. Usun, et lõpetame selle aasta praegustelt tasemetelt veel kõrgemal.“

On ka teisi arvamusi. Barclays Capitali USA aktsiastrateeg Barry Knapp kardab praegu liiga kõrgeks kerkinud hindasid: „Kui hakkad vaatama hinnatasemeid võrreldes teiste varaklasside ja ajalooga, ei paista aktsiaturg enam üldse väga odav,“ hoiatas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2009, 16:08
Otsi:

Ava täpsem otsing