BÖRS: USA andis alla

23. september 2009, 23:18

USA aktsiaindeksid reageerisid positiivselt
Föderaalreservi teatele, et majandus on hakanud taastuma ja FED jätab
intressimäärad rekordmadalale tasemele, kuid vajusid õhtu lõpuks siiski
miinusesse.

Dow Jones tööstuskeskmine vajus 0,83 protsenti 9748,55 punktile, Nasdaq indeks 0,69 protsenti 2131,42 punktile ning Standard Poor’s 500 aktsiaindeks on 1,01 protsenti 1060,87 punktile.

Jaemüüja Office Depot vajus 3,75 protsenti ja kasiino-operaator MGM Mirage 3,55 protsenti. Finantsettevõtted olid osaliselt samuti langejate rivis - JPMorgan Chase langes 3,03 protsenti ja Morgan Stanely 2,88 protsenti.

Ilusti kerkis USA autotööstuse jõuliseim hiid Ford Motor, kelle aktsiahind võttis juurde 4,99 protsenti ning jõudis hinnale 7,36 dollarit. Autotootja teatas, et ootab kodumaise nõudluse vaikset taastumist juba järgmisel aastal. USAs suuruselt teine mobiilioperaator AT T on kerkinud 2,38 protsenti 27,13 dollarile pärast CNBC arvamust, et ettevõte on leidnud hea ja odava rahateenimise viisi mobiilse internetituru tärkamisel. Kindlustaja American International Group on kerkinud 1,99 protsenti ja Research In Motion 1,07 protsenti.

„Valitsused on turgudele läbi toetuste pakkunud sedavõrd palju likviidsust ja kuna see raha peab kusagile minema, toimub paranemine aktsiaturgudel ja teistes varaklassides,“ sõnas Cazenove Capital Management tehniliste analüütikute juht Robin Griffiths Bloombergile.

„Läheneme perioodile, mil vähemalt lühiajaline korrektsioon on väga tõenäoline. See ulatuks 10 kuni 15 protsendilise languseni aktsiahindades,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2009, 23:18
Otsi:

Ava täpsem otsing