Kahjumid krediitkaartidelt kerkisid rekordtasemele

23. september 2009, 21:12

Maksevõimetus USA krediitkaardiomanike seas
kerkis augustis rekordtasemele ja veel kahjumeid ootab ees, sest tähtajaks
tasumata arvete arv kerkis esimest korda alates märtsist, teatas Moody’s
Investors Service.

Kaotused krediitkaardivõlgadelt kerkisid 11,49 protsenti juulikuiselt 10,52 protsendilt. Laenud, mille tagasimaksmine on tähtajast vähemalt 30 päeva üle läinud, kerkisid 5,8 protsendini. Pangad kannavad tavaliselt maha krediitkaardilaenud, mis on 180 päeva üle läinud.

USA suurimad krediitkaardi-võlgade väljastajad JPMorgan Chase, Bank of America ja Citigroup teatasid 15.septembril, et augustis kasvas maksevõimetute krediitkaardilaenude arv tänu töötuse kerkimisele ning maksutagastuste vähenemisele. Krediitkaardivõlgadest tulenev maksujõuetus USAs järgib tavaliselt töötuse taset.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2009, 21:12
Otsi:

Ava täpsem otsing