Lutheri arendaja: ehitamise algusest on veel vara rääkida

Virge Haavasalu 24. september 2009, 00:00

Eluala arendaja Satnam Europe OÜ juhi Härmo Värgi sõnul võiks tuleval aastal projekteerimisega algust teha.

Kas ka päriselt on plaanis Veerenni 36 kinnistule ehitama hakata? "Hea küsimus. Nii nagu nende suurte projektidega praegu on, et millalgi kindlasti on plaanis hakata ehitama," vastas Värk. "Millal nüüd kopp saab maasse löödud, seda ei oska praegu küll öelda."

Värgi sõnul on raske prognoosida, kuidas eluaseme- ja ehitusturg korrastub ning jälle püsiv ja prognoositav nõudlus tekib. "Kui detailplaneering saab sel sügisel kehtestatud, siis ma prognoosiks nii, et järgmisel aastal saaks sättida plaane projekteerimisele. Kas järgmisel aastal saaks ka ehitust alustada, seda ei julge öelda, võib-olla ületuleval aastal," rääkis ta. See sõltub eelkõige majanduskeskkonnast ja ka kinnisvaraturu arengutest.

Värk arvas, et praeguses situatsioonis kiirustada pole mõtet. "Detailplaneering on ainult raam kogu sellele projektile," toonitas ta.

Kas ehitama on plaanis hakata pangast võetud laenuga või mingi muu rahaga, on Värgi sõnul praegu raske öelda "Elamuehituse peale on pangast vähemalt Eestis väga raske laenu saada," kurtis ta.

Värgi sõnul on nad selles mõttes heas situatsioonis, et nad ei ole suuremahulise ehituse poole peal, vaid saavad ära oodata, kuni põhi on Eestis nii üldmajanduslikult kui ka kinnisvaras läbitud.

Satnam Europe OÜ omanikud on inglastest erainvestorid, ütles Värk. "Omanikud on mõistvad ja kannatlikud ning ootavad samamoodi, kuni olukord stabiliseerub," kinnitas ta. "Üldiselt on nad pikaajaliselt orienteeritud siia turule," lisas ta.

"Amortiseerunud tootmispiirkonna asemele elurajooni kavandamine on igati põhjendatud," ütles abilinnapea Taavi Aas. "Tootmistegevus lõppes seal juba aastaid tagasi ning ala on olnud pikka aega heakorrastamata."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing