Ettevõtete vara ülevõtmised Lätis sagenevad

24. september 2009, 19:31

Lätis kasvab plahvatuslikult juhtude arv,
kus võlausaldajad võtavad ettevõtted ja muu tagatisvara üle ning panevad selle
oksjonile, kirjutas rus.db.lv.

Võrreldes möödunud aastaga on selliseid juhtumeid kaks korda ja 2007. aastaga viis korda rohkem.

Halveneva majandusolukorra tõttu pole paljudel võlglastel võimalik oma kohustusi täita, seetõttu on juhtumite arv, kus kreeditorid võtavad võlglase vara üle ja müüvad tagatisvara järsult kasvanud, ütles Dina Zake ettevõtete kommertspantide registrist.

90% juhtudest on panditud mehhaanilised transpordivahendid ja kreeditorideks on enamasti liisingufirmad. Võlglase maksejõuetuse korral võtavad nad vara ära ja panevad selle müüki. Kui lepingus on punkt, et panditud vara võib müüa ilma oksjonita, müüakse see hetke turuhinnaga ning vahendajata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2009, 16:35
Otsi:

Ava täpsem otsing