Viimsi vallavolikogu kandidaadile virutati raudkangiga

Koit Brinkmann 24. september 2009, 12:52

Valimisliidus Meie Viimsi kandideerivat
Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu aseesimeest Jüri Lemberit rünnati eile
õhtul kodumaja ees raudkangiga.

Kaks kapuutsides meest, ühel relvaks raudkang, teisel pesapallikurikas, tungisid kella kaheksa ajal Lemberile selja tagant kallale. Kolme mehe vahel tekkinud rüseluse käigus suutis ta, hoolimata selja tagant saadud löögist, raudkangi ründaja käest minema lüüa. Samal ajal püüdis teine pätt teda kinni hoida. Vastuhakkamine ning appihüüded ehmatasid lõpuks ründajad põgenema.

„Hämar lugu. Mulle jääb mulje, et mind taheti millegi eest hoiatada,“ rääkis mees. Kuid ta ei osanud rünnakut millegagi seostada, ka pole teda varasemalt ähvardatud. "Mõned päevad tagasi ajasin salakütte taga, ei ole välistatud, et mind otsiti autonumbri järgi üles. Veel olen aiandusühistu esimees ning me oleme vaidlustanud mõned detailplaneeringud. Võib-olla oleme sellega kellegi kannale astunud," pakkus ta konfliktseid teemasid.

„Loomulikult ei loobu ma kandideerimast,“ naeris erakonna Eestimaa Rohelised liige Lember küsimuse peale, kas ta jätab nüüd poliitika kus see ja teine.
Mees tegi eilse rünnaku kohta politseile avalduse, samuti käis ta traumapunktis kontrollis.

Viimsis on poliitikuid ka varem rünnatud, 2004.a detsembris tungiti Viimsi vallavolikogu tollase esimehe Madis Saretoki koju ning mees peksti läbi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. September 2009, 12:52
Otsi:

Ava täpsem otsing