Spontaanne heategevus

Signe Sillasoo 25. september 2009, 00:00

Kes ütles, et Eestis asjad paremuse suunas ei liigu. Hea on ju näiteks see, et hiljuti võeti maha valimisreklaamid. Väljanäituse totaalsed vastased võivad üle pika aja lõpuks ometi silmad avada. Suurepärane on ka see, et kõle ja tatine sügis hakkab alles nüüd, peaaegu oktoobri alguses reaalselt kohale jõudma. Ja absoluutselt toredaks võib pidada seda, et Eesti on saanud taas ühe panga võrra rikkamaks.

Tegu ei ole aga mingi tavalise pangaga. Tegu on Õnnepangaga. Ja seni, kuni jätkub inimeste head tahet, on väga vähe tõenäoline, et sellega erinevalt pangandushiidudest üldse midagi katastroofilist juhtuda võiks. Absoluutselt kõige kindlam viis, kuhu oma ressursse investeerida.

See on heategude vahetamise koht, kus kohtuvad abi jagavad ja vajavad inimesed. Inimesed, kes on nõus tulema appi näiteks lapsehoidmisel, ehitus- ja kolimistööde tegemisel, ingliskeelsete ülesannete kallal pusimisel jne. Andku ainult abivajajad endast märku.

Head saab lähiajal teha aga ka muul viisil. Üks võimalus on Eesti Vähiliidu heategevuskontsert, kus kõlab kaunis The Beatlesi muusika Ivo Linna, Maarja, Kaire Vilgatsi ja paljude teiste esituses. Ja kui ka see ei tundu mingitel põhjustel kõige õigem moodus head teha, siis võib alustada millestki spontaansest ja pisikesest. Teretage naerusuiselt oma naabrit või laske autoga sõites jalakäijad viisakalt üle tee. Õnneks piisab ka sellest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing