AUTOD: Porsche taastab 2013. aastal mudelinime Spyder

1706-aripaev 25. september 2009, 23:26

Asjaga kursis olevate inimeste andmeil
peaks sportautode tootja Porsche tooma 2013. aastal müügile legendaarset
mudelinime Spyder kandva uue sportmudeli.

Kahekohaline sõiduk luuakse Porsche omaniku, Saksa autotootja Volkswagen ideeauto VW Bluesport Concept ning Audi tulevikuauto R2 baasil. Oma mõõtudelt ja hinnalt praegu Porsche odavaimale mudelile Boxster alla jääv sõiduk peaks olema äärmiselt kompaktne, konkureerides pigem Mazda MX-5 mõõtu sportautodega.

Jõuallikate valikul vaatab Spyder samuti VW poole, pakkudes emafirma neljasilindrilis turbolaadimisega jõuallikaid. Eelkõige tulevad kasutusele jõuallikate valiku võimsamad mudelid. Erinevalt VW senisest toodangust on Spyderi jõuallikas keskasetusega. Ühtlasi lubatakse, et Spyderi juhitavus ning sõiduomadused on Porschele iseloomulikult väga kõrgel tasemel.

Hetkel on ametlik info Porsche Spyderi tehnilise info ja hindade kohta äärmiselt napp, kuid briti autoajakirja Auto Express andmetel võib uue mudeli hinnaskaala saada alguse umbes 28 000 naelast (483 000 kroonist).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2009, 00:03
Otsi:

Ava täpsem otsing