Advokaat Tarmo Sild sõitis ringrajal Dodge Viperi puruks

27. september 2009, 19:55

Eile õhtul juhtus Audru ringrajal raske
õnnetus – suurel kiirusel põrkasid kokku BMW M3 ja Dodge Viper. Viimast
roolis tuntud vandeadvokaat Tarmo Sild.

Selle hooaja viimasel avatud raja üritusel Opentrack sujus alguses kõik hästi, õnnetus juhtus päeva lõpupoole. Ringraja tagasirgelt tulid suure kiirusega BMW M3 ja Dodge Viper. Viimane läks enne nn kiiret kurvi möödumismanöövrile ja autode küljed põrkusid, kirjeldas õnnetuse algust portaal motors24.ee.

Seepeale läksid kaks masinat külg-külje kõrval kaitsevalli, kust Dodge Viper lendas otse üle ja maandus maha. Kuna aga BMW sõitis vastu valli nurga all, hüppas masin esmalt nelja meetri kõrgusele, lendas siis üle Viperi ning maandus tagaosa ees 25 meetrit eemal asfaldile. Kohtunik sai autode eest napilt minema.

BMW juht Paul Kesa rebiti autost kohe välja, Dodge Viperist läks juhi ja kaasreisija väljasaamine natuke rabedamalt, sest uksi ei suudetud kohe avada ja salong täitus kiirelt suitsuga. Lõpuks õnnestus küljeaken sisse lüüa ja sõitjad autost välja tõmmata. Õnnetusest pääsesid nii Kesa kui ka Viperit roolinud Sild ja tema kaasreisija vigastusteta.

Nii hästi ei läinud aga autodel. Viperi näol on tegemist suhteliselt haruldase GTSiga, mille vigastused on üsna suured. Auto ei kuulunud Sillale, advokaadibüroo Lextal partner lihtsalt roolis Audru ringrajal tuttava sõidukit.

Täielikult hävines aga Eesti kiirendusradadelt tuntuks saanud roheline BMW M3, mille Eero Pesur ehitas E30 kere peale. Auto nimele on väga pikka aega kuulnud ka Eesti rekord A klassis ja sellega on võidetud mitmeid Eesti meistritiitleid kui ka Balti karikas. Viimastel aastatel oli selle BMW piloodiks Paul Kesa.

27. korda toimunud Opentrack on entusiastide rajapäev, kus kõik saavad oma auto ringrajal proovile panna. Tegu ei ole võidusõiduga, vaid igaüks sõidab iseenese vastu. Mees-mehele võidusõit on sellel üritusel keelatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. September 2009, 19:56
Otsi:

Ava täpsem otsing