Glamox sulgeb Norra tehase ja toob tootmise Eestisse

Anne Oja 28. september 2009, 00:00

H¸vik Lysi kaubamärki kandvad dekoratiivvalgustid hakkavad kolme-nelja kuu pärast valmima Keilas, kuhu luuakse juurde kuni 15 töökohta, teatas ettevõte reedel. Tootmise ületoomine annab Glamoxile märkimisväärse kulude kokkuhoiu ja parandab konkurentsivõimet.

"Tootmismaht suureneb hinnanguliselt 1/3 võrra," rääkis Glamox HE juht Meelis Peterson. "Oleme varasemalt ettevalmistusi teinud, kuna meil oli juba eelmisel aastal tootmispinnaga kitsas. Nii et hoone laiendus ja masinapark on meil juba olemas ning Norra tootmise Eestisse kolimise tõttu sinna täiendavalt investeerida pole vaja."

Kui palju siinne tootmine Norra omast odavam on, ei soostunud Peterson ütlema, märkides vaid, et see vahe on suur.

Valdav osa uutest töökohtadest tuleb valgustite koostajatele ning Keila tehase töö korraldatakse ümber kahte vahetusse.

Uusi töötajaid pole veel otsima hakatud, kuna tootmise Eestisse kolimise otsus on niivõrd värske. "See langetati alles nädala alguses," sõnas Peterson. Ta lisas, et avalikku konkurssi ei tulegi, kuna info teatavaks saamisel annavad huvilised ise endast märku. Läbi vaadatakse ka kõik varasemad avaldused, kelle nimed vabade töökohtade ootuses kirja pandud on.

Glamox otsustas Norra tootmise Eestisse tuua Keila tehase tootlikkuse ja tarnekindluse näitajatele tuginedes. H¸vik Lysi tootmise ületoomine kinnitab Petersoni sõnul kontserni omanike usaldust ja usku, et Glamoxi ühe vanema kaubamärgi all turustatavaid valgusteid on võimalik toota ka väljaspool Norrat.

Keila linnavalitsus kinnitas Äripäevale, et on Glamoxi laienemisega rahul. "See on igati teretulnud," vahendas pressiesindaja linnapea Tanel Mõistuse arvamust. Ta lisas, et Keilas on suhteliselt palju töökohti, kuid omavalitsusel pole andmeid, kui paljud inimesed on tööd kaotamas. Pool Keila tööealistest elanikkonnast töötab väljaspool Keilat, peamiselt Tallinnas. Samas elab vaid pool Keilas tööd tegevatest inimestest Keilas, ülejäänud on väljastpoolt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 18:57

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing