Jeen näitab musklit

28. september 2009, 20:55

Jaapani jeen rühkis täna dollari suhtes
viimase kaheksa kuu tippu, kui riigi rahandusminister teatas, et jeeni
liikumised ei ole olnud ülemäärased.

Ühe dollari sai täna kätte ka vähem kui 89 jeeniga - seda pole juhtunud juba veebruarist saati. Jaapani rahandusminister Hirohisa Fujii teatas, et Jaapani valuuta liikumised ei ole olnud ülemäärased.

"Jaapani rahandusminister rääkis sekkumise riski väiksemaks ja see on jeeni tugevnemisele panustajate jaoks nagu punane lipp härgadele," kommenteeris Royal Bank of Scotlandi valuutastrateeg Paul Robson. "Ma usun, et jeen tugevneb dollari suhtes veelgi," lisas ta.

Jeen kosus keskpäevaks dollari vastu New Yorkis 0,3% ehk 89,4-le, olles päeva sees käinud ka 88,24 juures. Euro vastu tugevnes jeen aga 0,5%, mis tähendab, et ühe euro eest tuleb nüüd välja käia 131,30 jeeni. Dollar aga tugevnes euro suhtes omakorda 0,2%, mis teeb ühe euro hinnaks 1,4660 dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. September 2009, 20:57
Otsi:

Ava täpsem otsing