Tagasi kooli nädal ootab ettevõtlikke õpetama

28. september 2009, 16:44

Enam kui 200 kooli üle Eesti ootavad
"Tagasi kooli" nädalal tegusaid eestimaalasi külalisõpetajatena tundi andma,
teatas sihtasutus Noored Kooli.

19.-23. oktoobrini toimuva "Tagasi kooli" nädala raames on kõigil võimalus anda oma panus Eesti koolihariduse edendamisse ja mitmekesistamisse. Rekordarv - üle 200 Eesti erinevates piirkondades asuva kooli ootavad algatuse raames koolitundi andma ning õpilastega väärtuslikke töö- ja elukogemusi jagama eri valdkondade spetsialiste, lapsevanemaid, vilistlasi ja üliõpilasi. Alates tänasest saavad kõik huvilised end külalisõpetajana kirja panna veebilehel www.tagasikooli.ee. Varasemalt on algatusest osa võtnud näiteks Armin Kõomägi, Hans H Luik, Indrek Neivelt, Priit Põldoja, Rein Leipalu, Valdur Laid, Aavo Kokk, Gerd Kanter, Mihkel Raud, Rein Rannap.

Sihtasutuse Noored Kooli tegevjuht Kaire Kroos tõdes heal meelel, et "Tagasi kooli" nädalast on saanud väärtuslik traditsioon. "Eelmisel korral osales ligi 700 külalisõpetajat, kes käisid tunde andmas kokku 167s koolis. Usun ja loodan, et ka sel korral on kõikide osapoolte huvi suur ning nädalal osalejad saavad hea kogemuse ja paljude põnevate ideede võrra rikkamaks," rääkis Kroos.

19.-23. oktoobri "Tagasi kooli" nädal on järg 2007. ja 2008. aastal korraldatud "Tagasi kooli" nädalatele, mille raames käisid koolides tunde andmas paljude eluvaldkondade esindajad ja arvamusliidrid. 2009. aasta veebruaris kasvas algatus märksa laiemaks - president Toomas Hendrik Ilvese toetusel kutsuti kooli kõiki tegusaid kodanikke, kes tunnustavad mõtet, et Eesti haridus vajab erinevate elualade ja erinevate kogemustega inimeste panust.

Esmakordselt tähistatakse tänavu oktoobris erinevate tegevustega Hea õpetaja kuud (lähem info: www.opetajakuu.ee), mille raames leiab aset ka "Tagasi kooli" nädal.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. September 2009, 16:45
Otsi:

Ava täpsem otsing