Bill Gross: aktsiaturud kerkivad 5 protsenti aastas

30. september 2009, 13:09

Maailma suurima võlakirjafondi Pimco juht
Bill Gross lausus Bloombergile, et ees ootab viieprotsendiline aktsiaturgude
kasv, sest inimesed kulutavad vähem ja säästavad rohkem.

Aktsiaturud peegeldavad normaalset majanduskasvu ning uus normaalne majanduskasv saab olema 2-3 ning reaalne majanduskasv 1-2 protsenti, lausus aeg-ajalt ka võlakirjakuningaks kutsutav Gross. Tema sõnul on nn uus normaalne majanduskasv tingitud valitsuse sekkumise suurenemisest, tarbijate väiksemast kulutamisest ning suuremast säästmisest.

Standard Poor's 500 indeks kerkis viiel aastal kuni aastani 2007 keskmiselt 13 protsenti aastas, misjärel kukkus 37 protsenti ning (USA) majandus langes kriisi. Kahe viimase tõusva turu perioodil oli S P 500 tulusus kokku keskmiselt 18,5 protsenti, lisas ta.

Oma septembrikommentaaris kirjutas Gross, et selle nn uue normaalse majanduskasvu perioodiks võib kujuneda 10 või isegi 20 aastat.

Pimco Total Return Fund eelmise aasta tulusus oli 17,85 protsenti, lüües sellega konkurente 90 protsendi võrra, kirjutab Bloomberg. Ühe kuu tulusus on 1,94 protsenti ehk 55 protsenti konkurentidest parem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2009, 13:09
Otsi:

Ava täpsem otsing