Suhkur annab aina minna

30. september 2009, 14:04

Suhkru hind kerkis New Yorgi kaubabörsil
viimase 28 aasta kõrgeimale tasemele, kui investorid globaalse defitsiidi hirmus
ostma tõttasid, kirjutab Bloomberg.

Sel aastal on suhkrufutuuride hind juba enam kui kahekordistunud ilma tõttu, mis maailma suurimates tootjamaades, Indias ja Brasiilias, saagile liiga on teinud. Lisaks toetab tugev nõudlus Venemaal, Egiptuses, Indoneesias ja Indias hindade kõrget taset. Et vähendada defitsiiti, võib isegi USA oma sisseveokvoote tõsta.

Toorsuhkru märtsikuiste tulevikulepingute hind puudutas 25,15 senti, mis on kõrgeim hind alates 1981. aasta veebruarist, kuid tõmbus veidi tagasi tasemele 24,94 senti, mis tähendab 3,5protsendilist hinnatõusu.

Homsest algaval lõikusaastal ületab nõudlus pakkumist ilmselt 8,3 miljoni tonni jagu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. September 2009, 14:04
Otsi:

Ava täpsem otsing