Eesti Telekom maksab dividende kolm aastat

Anne Oja 02. oktoober 2009, 00:00

Eesti Telekomi juht Valdo Kalm ütles koosolekut sisse juhatades: "Täiendavad dividendid ja juba välja makstud dividendid ei tohi ületada 2008. aasta auditeeritud kasumit ja seda nad ka ei ületa. Eesti Telekom on elujõuline ja väga heas vormis ka pärast täiendavat kasumijaotust."

Üldkoosolekule kogunenud 43 aktsionäri hulgas, kes esindasid 85,36% kõigist aktsiatega määratletud häältest, andsid tooni vanemaealised inimesed. Nad küsisid mitmu korda üle näiteks seda, kas vastab ikka tõele, et TeliaSonera pakkumise heaks kiitnud aktsionärid saavad oktoobris dividende ja kes saavad neid järgneval kolmel aastal.

Üles kerkis ka tehnilisi küsimusi, nagu kuidas müügipakkumisest teada anda ja kes peaks välja arvutama aktsiate müügist tekkinud kasu, millelt makse maksta. Kalm ütles, et Eesti Telekom väikeaktsionäride maksude arvestamist enda peale ei võta.

"Kui ma ei võta pakkumist vastu, mis siis?" uuris kübaraga daam. Ta avaldas nördimust selle üle, et peab otsustama nii ruttu.

"Kui ma keeldun aktsiate üleandmisest, siis ma saan 2009., 2010. ja 2011. aastal dividende? Sõltumata sellest, kas ettevõte jääb börsile või mitte?" uuris pärast koosoleku ametliku osa lõppu keegi vanem härra. Kuuldes jaatavat vastust, küsis ta, miks ärritatakse rahvast kolme aasta dividendipoliitikaga.

"Esiteks ei ole kuni 9. oktoobrini selge, kas tuleb kohustuslikku ülevõtmist. Dividendide maksmine on ka TeliaSonera enda huvides, ta saab ise sellest kasu," selgitas aktsionäride küsimustele vastanud TeliaSonera kommunikatsioonijuht Cecilia Edström.

Kui ülevõtmispakkumisega saavutatakse 90%, siis tuleb sundülevõtmise pakkumine teha kolme jooksul. "Jah, tavaolukordades on vaja selleks 95%, kuid väärtpaberiseaduses on erand, et neil, kes saavutavad kolme kuuga 90%, piisab sellest kohustuslikuks ülevõtupakkumiseks," selgitas koosolekut juhatanud advokaat Hannes Vallikivi.

TeliaSoneral on huvi suurendada oma osalust 100%ni, kummutas Edström kahtluse, et praeguse pakkumise tagasi lükanud väikeaktsionärid jäävad telekomi kaasosanikeks igavesti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing