BÖRS: Aasias suur kukkumine

02. oktoober 2009, 09:41

USA aktsiaturgude eilne kukkumine kandus
täna Aasiasse, mille põhjustas mure USA majanduse pärast ning Jaapani jeeni
valuutade tugevnemine dollari suhtes.

Tokyo börsi Nikkei indeks kukkus 2,5 protsenti kahe kuu madalaimale tasemele 9731,87 punktini. Nädalaga on Jaapani tuntuim aktsiaindeks kukkunud 5,2 protsenti. Tegemist on suurima nädalase kukkumisega viimase kolme kuu jooksul.

Jaapani autotootjate septembrikuu müüginumbrid olid vähemalt USA osas üsna kehvakese, mille tõttu langes Toyota Motori aktsia hind langes 3,7 ning Nissani aktsia kaotas poolteist protsenti oma väärtusest.

Hongkongi börsi Hang Sengi indeks langes 2,3 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. October 2009, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing