Lääne-Tallinna Keskhaigla Nakkuskeskus sai renoveeritud

03. oktoober 2009, 13:41

Esmaspäeval annab ehitaja üle
Lääne-Tallinna Keskhaigla renoveeritud Nakkuskeskuse, mille kapitaalremont
valmis vastavalt Euroopa Liidu lepingule Norra riigi toel ja läks maksma 20
miljonit krooni.

Norra riigi kaasabil rahastatud projekti raames tehti nakkuskeskuse amortiseerunud hoonele kapitaalremont, mille tulemusel valmisid kaasaegsed nakkushaiguste tõrje nõudeid arvestavad palatid koos tualettide ja duširuumidega, õepostid, protseduuriruumid, liftid jm. Uuendati ka palatite sisustus, teatas Raepress.

Nakkuskeskuse neljakorruseline hoone Tallinnas Paldiski maantee 62 on ehitatud 1961. aastal. Nakkuskeskus on ainus haigla Eestis, mis peab 24tunnist infektsioonhaiguste valvet. Haigete kontingendist moodustavad valdava osa HIV positiivsed ja AIDSi haiged, soolenakkustega patsiendid, eriti väikelapsed viirusliku soolanakkusega, hepatiidihaiged ja hingamisteede infektsioonidega lapsed ning täiskasvanud, samuti haruldaste ja reisil saadud nakkushaigustega patsiendid.

Nakkuskeskuses diagnoositakse, jälgitakse ja ravitakse ka HIV positiivsete emade vastsündinuid ja lapsi kogu Eestist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2009, 15:38
Otsi:

Ava täpsem otsing