Savisaar lubas Eesti Energia börsile mineku seisata

03. oktoober 2009, 14:01

Täna Puka valla Kultuurimajas
toimunud rahvakoosolekul rääkis Keskerakonna esimees Edgar Savisaar riigivara
odavmüügist ning valitsuse kavast müüa maha ka Eesti Energia koos selle
koosseisu kuuluvate põlevkivikaevandustega ning
põlevkiviõlitööstusega.

Savisaar juhtis tähelepanu sellele, et Eesti Energia börsile viimine tähendab tegelikult selle maha müümist, mis on kahjulik Eesti riigi huvidele, edastas Keskerakond.

„Miks müüakse maha näiteks Eesti Telekom, mis on kasumlik ettevõte ja võiks meile iga aasta dividende tuua? Miks tahetakse maha müüa just kasumlikke ettevõtteid, mitte aga kahjumis olevaid firmasid?“ küsis Savisaar.

Keskerakonna esimees tuletas meelde, et kümmekond aastat tagasi oli jutt ainult Narva elektrijaamade müügist, nüüd aga tahetakse maha müüa kogu Eesti Energia. „See ongi see Laari teine tulemine, millega meid on kogu aja püütud ähvardatud. See on Laar kombinatsioonis Ansipiga, need on kaks ühesugust, keda ei saa enam usaldada,“ tõdes Savisaar.

Edgar Savisaar lubas, et kui Keskerakond saavutab 18.oktoobri kohalike omavalitsuste valimistel enamuse, siis nõuavad nad valitsuselt Eesti Energia ja põlevkivikaevanduste müügi kohest peatamist. „Põlevkivi on meie rahvuslik rikkus ja Eesti kõige tähtsam maavara, seda me käest ei anna, räägitagu seal Toompeal mida iganes,“ tõotas parteijuht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. October 2009, 15:39
Otsi:

Ava täpsem otsing