Äripäev 20 aastat: Meie Ostap Benderid

Erik Prozes 05. oktoober 2009, 00:00

1990ndate Soome lama ajal maabub Eestis ärimees Carl Danhammer, avades siin restorani. Olles kümne aasta jooksul pidevalt pisiskandaalide keskmes, suundub Danhammer 2001. aastal Aafrikasse. Ghana Vabariigist vahendab printsiks pühitsetud Danhammer oma sõnul Soome ja Rootsi kulda. 2004. aastal proovib ta kätt poliitikas, pälvides kohalikel valimistel 37 häält. 2006. aastal Soome parlamendivalimistele ta ei pääse, sest tuleb päevavalgele 80ndatest pärinev vägistamissüüdistus.

Giovanni Sposato astub lavale 2000. aastal modelliagendina. 2001. aastal püüab ta ebaõnnestunult erastada Eesti Raudteed. Tagantjärele kahtlustatakse teda vene raha esindamises. Vahistatakse samal aastal seoses ühe auto süütamisega. 2003. aastal määratakse talle eluaegne sissesõidukeeld, mis hiljem asendatakse tänavu mais lõppenud keeluga.

2000. aastal saab Taanis šantažeerimise eest karistatud Gert Jensen Eesti elamisloa ja soetab Ülemiste Autobaasi (ASi EKV). Juba 2002. aastal troonib AS EKV Äripäeva autotranspordifirmade edetabelis. Silmapaistvalt laia joonega ärimees jõuab kiiresti ka seltskonnaajakirjanduse veergudele - Versace'i ülikonnad, 9meetrine valge limusiin, kullast kraanid südalinna korteris jne. 2003. aastal tulevad ilmsiks ettevõtte võlad ning Jensen tunnistab, et tegelikult ei kuulu ettevõte talle. Ja ka limusiin on liisitud ning glamuurset südalinnakorterit kasutab ta üürilepingu alusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:15
Otsi:

Ava täpsem otsing