Nüüd kolded korda ja ruttu sisetöödele

Siim Sultson 05. oktoober 2009, 00:00

Kas sügise saabumine tähendab ehitustööde lõppu? Et nüüd kõik mokas, suvi lõppenud ja kes siis sügisel enam midagi teeb, trumm läinud ja mingu siis ka pulgad?

Vastus on: jah ja ei. Jah pigem taas ehituslike lootuste luhtumist tunnistama pidavatele firmadele-arendajatele - organisatsioon on isikust jäigem, inertsem ja paljudest juhitamatutest teguritest sõltuv, aeglasema reaktsiooniga. Ei iseehitajatele. Isikuna oled, sina, koduomanik, firmast ju mobiilsem ja paindlikum. Kasuta haruldast juhust!

Esiteks tänu maailma börside visale, ent järjekindlale kerkimisele on loota uuel aastal meie riigigi majanduse paranemist. Liiatigi on ju käimas siinse börsi tuulutamine - Telekom välja ja asemele Eesti Energia. Õhuvahetus toob uusi võimalusi.

Järelikult on loogiline, et peatselt hakkavad ka päris põhja vajunud ehitusmaterjalide ja teenuste hinnad ühel hetkel tõusma. Millal? Raske öelda. Kuid mõne loodetava teenuse ja eriti materjalide odavnemise valguses tasuks koduomanikul teha vastu talve ehituspoodides puhas vuuk. Kevadel võib olla hilja...

Teiseks, sügisel tuleb teha kodumajale niikuinii perioodihoolet. Selleks vaata nüüd üle oma kolded-lõõrid, kontrolli põleteid, muidu ütlevad need reeglina üles jõuluõhtul. Puhasta katus lehe- ja oksarisust. Vajadusel tihenda aknad-uksed, õlita hinged-lukud.

Aias korja viljad, niida viimaseid kordi muru, riisu lehed, kata vajadusel taimed. Vaata, kas küttevaru olemas - siingi on ilmselt hind põhjas. Ja siis tuppa: oma käega ja mõnuga kodu korrastama ning remontima. Väga on hinnas ka vana taastamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing