BÖRS: Tallinnas jaekaubanduse suur väljamüük

05. oktoober 2009, 12:21

Tallinna börsil jätkus täna aktsiate suur
väljamüük, aktiivsemalt müüdi jaekaubandusettevõtete Baltika ja Tallinna
kaubamaja aktsiaid.

Baltika aktsaitega sooritati eile 180 saja tehingut ning käivet kogunes 2,4 miljonit krooni. Moerõivaste müüja aktsia kukkus päeva lõpuks 5,1 protsenti, 11,73 kroonini. Reedel pärast börsipäeva lõppu teatas Baltika, et septembrikuu käive kukkus 36 ning jaemüük 34 protsenti.

Kevad- ja suveperioodil kerkis Baltika aktsia hind pea 2,5 korda 16,90 kroonini, viimase kahe nädalaga on sellest tõusust kolmandik käest antud.

Üheks aktiivsemalt kaubeldavaks väärtpaberiks oli ka Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind kukkus 7,17 protsenti 68,85 kroonini olles suurima languspotsendiga väärtpaber Tallinna börsil. Kahe nädalaga on kaubanduskontserni aktsia kaotanud veidi üle viiendiku oma väärtusest.

Märkimisväärsete käivetega suured langejad olid ka Harju Elektri ning Nordeconi aktsiad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2009, 17:01
Otsi:

Ava täpsem otsing