Roubini: turud on kerkinud liiga palju

05. oktoober 2009, 14:25

New Yorgi ülikooli professor Nouriel
Roubini, kes suutis mõned aastad tagasi edukalt ennustada ka finantskriisi,
prognoosib, et aktsia- ja tooraineturud teevad lähikuudel läbi kukkumise,
kirjutab Bloomberg.

„Turud on läinud liiga kõrgele liiga vara ja liiga kiiresti,“ hoiatas Roubini laupäeval Istanbulis esinedes. „Näen korrektsiooniriski, eriti kui turud nüüd saavad aru, et paranemine ei ole järsk V-kujuline, vaid pigem U-kujuline. See võib juhtuda neljandas kvartalis või järgmise aasta esimeses kvartalis,“ ennustas Roubini.

Aktsiaturud on viimasel kuuel kuul teinud erakordsed tõusud. Standard Poor’s 500 indeks on kerkinud oma märtsis saavutatud 12-aasta madalaimast tasemest 51 protsendi jagu ja Euroopa Stoxx 600 indeks 48 protsenti.

Eufooria turgudel eristub selgelt nägemustega majanduskasvude osas. „Majandus on vaevalt paranemas, kui turud on juba ammu minema kihutanud,“ nentis professor. Kui kasv peatselt ei parane, tõmbuvad ka aktsiaturud lõpuks tagasi õiglasematele hinnatasemetele, nentis Roubini.

Rahvusvaheline Valuutafond prognoosib järgmise aasta majanduskasvuks 3,1 protsenti pärast selleaastast 1,1protsendilist vajumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. October 2009, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing