Hambakliinik lapsi ei ravi

Kadri Jakobson 06. oktoober 2009, 00:00

Ehkki alla 19aastaste laste hambaravi eest tasub haigekassa, ei suuda Viru hambakliinik ja selle tütarkliinikud Mustamäel ja Lasnamäel haigekassa lepingut täita ning lapsi tasuta enam ei ravi. Mustamäe kliiniku registratuur pakub lastele arsti vastuvõtule aegasid alles 2010. aasta jaanuariks, varem pääseb ravile oma rahakoti arvel.

"Lapsi me enam haigekassa alusel ei teeninda, uuesti hakkame registreerima järgmise aasta jaanuaris," öeldi Mustamäe hambakliiniku registratuurist.

Viru hambakliinik ja selle tütarfirmad Lasnamäe ja Mustamäe hambakliinik ning Pärnus asuv Kesklinna hambakliinik on haigekassa lepingupartnerid, kuid riigile maksude näol võlgu kokku ligi miljon krooni.

Viru hambakliiniku üks omanikke ja peaarst Tarmo Marrandi ütles, et kõige keerulisem on majandusolukord Mustamäe hambakliinikus, mis alustas tegevust selle aasta alguses, ning sellega seoses käivad maksuametiga läbirääkimised maksude ajatamiseks.

Marrandi sõnul moodustavad meditsiinisektori ettevõttes suure osa tööjõukulud.

2008. aasta majandusaasta järgi maksis Viru hambakliinik tööjõukuludeks kokku 17,1 miljonit krooni.

"Esmane eesmärk ongi nüüd ületähtaegsed maksuvõlad likvideerida, oluline osa võlgadest on makstud. Suhted teiste partneritega on tavapärased, üürivõlgu ei ole, seega pole ka paanikat - pingutame rihma ja tegutseme edasi," lisas Marrandi.

Haigekassast öeldi, et nemad tasuvad lepingupartneritele raviteenuste eest neile esitatud arvete alusel.

"Kui raviasutus ei ole tasunud õigeaegselt makse, tegeleb temaga maksuamet. Järgmise partnerite valiku ajal arvestame ettevõtte võlgnevuse olemasolu ja võlgadega asutus saab vähem punkte," öeldi haigekassast.

Haigekassa teatel puudub pärast lepingu sõlmimist õiguslik alus lepingu tingimusi muuta, lepingut peatada või sootuks lõpetada.

"Haigekassa tulusid ettevõtte maksuvõlg otseselt ei mõjuta, kuid on võimalik, et maksuvõlgades lepingupartneri teenuse kvaliteet ei vasta ei kindlustatu ega haigekassa ootustele," nentis haigekassa.

Haigekassa soovitab patsientidel mitte oodata Mustamäe hambakliinikus aega jaanuaris, vaid pöörduda teise raviasutuse poole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing