Kahjumis vedajate arv pea kahekordne

ÄP 06. oktoober 2009, 00:00

Ettevõtete koondkäive ulatus 4,9 mld kroonini. Kasumit teenisid ettevõtted kokku 78 mln krooni. Kahjumis vedajate arv suurenes aastaga 12 võrra, ulatudes 30ni. Suurima kahjumi ehk 12,7 mln krooni teenis HRX.

Käibeliidriks kerkis üldises pingereas esikolmikusse jõudnud Eestist väljaspool ülegabariidilisi vedusid pakkuv Transring Tartu OÜ 276,5 mln kroonise käibega. "Eestis on meil ainult üksikuid kliente, sest sellist tehnikat, mille transpordile oleme spetsialiseerunud, ostetakse Eestisse harva," ütles ettevõtte tegevjuht ja ainuomanik Jaak Kivisild.

Firma teenis 3,7 mln krooni kasumit ja oli selle tulemusega kasumi pingereas 11. kohal. Heade tulemuste eest määras firma omanik dividendideks 800 000 krooni.

Mullune käibeliider Lextrans kaotas käibest ligi poole ja jõudis 146 mln kroonise käibega pingereas viiendaks.

Enim kasumit - 15,6 mln krooni - teenis mullu vedelkeemia ja ohtlike ainete veoga tegelev Haanpaa OÜ (end Haanpää AS). Ettevõtte käive kasvas 4%, 261,5 mln kroonile. Kasum kahanes teist aastat järjest, langus 14%.

Mullune kasumiliider DLE OÜ kannab nüüd nime Port Trans Logistika ning on kasumi edetabelis 19. kohal. Aasta varasema 16,6 mln kroonise kasumi asemel teeniti mullu 2,8 mln krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing