Swedi pensionifonde juhitakse Rootsist

Piret Reiljan 06. oktoober 2009, 00:00

"Kui vaadata meie praegust pensionifondide strateegiat, siis see on konservatiivsem. Tänavu suvel andsime avalikult teada, et pensionifondide strateegia paneme küll paika siin Eestis, kuid igapäevaste investeerimisotsuste tegemine toimub Roburi rahvusvahelises spetsialistide tiimis," ütles Swedbanki investeerimisfondide juhi kt Jelena Fedotova reedel Äripäevale.

Ta lisas, et koostöö Roburiga on muutnud Swedbanki fonde oluliselt vähemriskantseks. Filosoofia olevat lihtne: võlakirjadega vähendatakse riske ning aktsiatega soovitakse turu keskmist. Seega jääb Ida-Euroopa ja Baltimaade varade osakaal väiksemaks, see asendub euroala valitsuste võlakirjade ning Lääne aktsiatega.

"Sellest ka meie fondide halvem tootlus tänavu: finantsturgude tõuse oleme kasutanud riskantsete varade müügiks ning me ei ole saanud osa turgude tõusust sellisel määral kui konkurendid," nentis Fedotova.

Olulise märkusena lisas ta, et Swedbanki valitud strateegia erineb konkurentide omast oluliselt selle pooelst, et on vähem riskantne.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing