Üks küsimus: Miks Teie ei müü Lõuna-Ameerikasse?

ÄP 07. oktoober 2009, 00:00

Jaak Sulg, Viljandi Metalli juht
Me toodame nii rasket kaupa, et seda on sinna viia üsna mõttetu. Jääme truuks Skandinaavia turule. Kõige kaugem sihtpunkt, kuhu meie toodang on läinud, on Turkkmenistan.

Kuldar Leis, Premia juht
Meie jaoks on mõistlik kaupa müüa 700 km raadiuses. Jäätise puhul on iga turg erinev ja see eeldaks kohaliku kaubamärgiga müümist, seda ei suuda Eesti ettevõte teha. Või teha mingile poeketile privat label'i allhanget, aga seal peaks olema hinnaeelis. Me piirdume Soome, Rootsi, Baltimaade, pluss Venemaa Euroopa-poolse osaga.

Vahur Roosaar, Wendre juht
Põhiline küsimus on logistikas. Tootmisüksuseid on terve maailm täis. Seal peab olema midagi erilist. Muidugi peab see ära ka tasuma, sest muidu võib müüa ju igale poole. Lõuna-Ameerika riigid jäävad meie fookusest välja, sest need jäävad meie jaoks liiga kaugeks. Leiame, et meil on siin lähemal ka veel palju teha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:15
Otsi:

Ava täpsem otsing