BÖRS: Personaalpanganduse kliendid hädas igal pool

07. oktoober 2009, 16:48

Ega meie rikkad investorid pole ainsad, kes
on saanud suuri kaotusi oma raha Gild Arbitrage’i ja Private Debti taolistesse
fondidesse paigutades.

Investorid nõuavad võimalust kiiresti keerulistest ja ebalikviidsetest investeeringutest väljuda, vahendas Reuters sel nädalal Genfis toimunud privaatpanganduse konverentsil räägitut. Eriti suures ebasoosingus on praegu erakapitalifondid (private equity funds).

Šveitsi panga Julius Baer tegevjuht Boris Collardi rääkis uudisteagentuurile, et ehkki erakapitali- ning riskifondid sel aastal ilmselt tõusevad, kliente see tõus siiski tagasi ei too. “Erakliendid ei tule tagasi. Nad istuvad rahas, mängivad veidi aktsiatega ja on juba minemas taas nendest välja,” lisas ta.

Collardi sõnade kohaselt moodustab raha nende klientide portfellist 19–20%, mis tähendab, et nad ootavad turgudele minekuks paremat aega. Kuid rahas istumine tähendab ka investeeringute nullilähedast tootlust, mistõttu pangad on välja mõtlemas rahale suurema tootlusega investeerimistooted, näiteks mitme valuuta deposiite. See suurendab küll investeeringute tootlust, aga samas kasvab mõnevõrra ka riskiaste. Hispaania panga BBVA privaatpanganduse üksuse investeeringute juht Enrique Marazuela lisas, et kliendid soovivad üha enam teada, mis nende portfellides toimub, isegi, kui sellega kaasneb väiksem tulusus.

“Me näeme liikumist enamreguleeritud toodete suunas, mis toovad endaga kaasa suurema läbipaistvuse ja likviidsuse,” lisas ta.

Samas leidub ka rikkaid eraisikutest investoreid, kes on nõus riskima. UBSi privaatpanganduse esindajad rääkisid, et Aasia investorid nõuavad taas riskantseid tooteid, ehkki nõudlus on kaugel sellest, mis oli 2007. aastal.

JP Morgani privaatpanganduspankurid kinnitasid, et investorid hakkavad tasapisi taas investeerima ka riskifondidesse.

“Riskijanu on tulemas tagasi. Klientidel pole riskide vastu suurt midagi juhul, kui neile on need hästi lahti seletatud,” kinnitas Reutersile Felipe Godard.

J.P. Morgan Private Bank on suuruselt kuues privaatpank maailmas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2009, 16:48
Otsi:

Ava täpsem otsing