Endistesse sõjaväe punkritesse plaanitakse kino- ja muusikaklubi

07. oktoober 2009, 11:36

Euroopa Liidu Eesti-Läti programmi projekti
“Valga-Valka atraktiivuse suurendamine” töörühma koosolekul septembris
otsustati, et Valka linnas olevatesse kolme, varemalt militaarses kasutuses
olevasse punkrisse rajatakse foto-, kino- ja muusikaklubi.

Projekti raames on välja töötatud tingimused ja lähteülesanne maa-aluste punkrite tehnilise projekt koostamiseks. Projekteeritava objekti nimetus on “Foto-, kino- ja muusikaklubi”, teatas Valga-Valka ühissekretariaat.

Esimese punkri ruumid on kavas kasutusele võtta esinemisteks, kontsertideks, diskoteegiks, seminarideks ning sinna välja ehitada ka kohvik. Selleks lammutatakse vanad vaheseinad, uuendatakse põhjapoolset sissesõiduteed.

Teises punkris säilitataks ajalooline ruum vanade õhukonditsioneeridega, osa pinnast on kavas kasutusele võtta multifunktsionaalsel eesmärgil – õppeprotsessideks, töötubadeks ning samuti erinevate ekspositsioonide tarvis.

Ka kolmandas punkris säilitatakse ajalooline õhustik. See ruum võiks kava kohaselt kasutusel olla konverentside ja videomaterjalide esitlusteks, kuid mõtteid ruumikasutuse osas veel pidevalt arendatakse ning välja on käidud arvamusi, et seal võiks asuda minigolf, piljard ja teine lava või ka nn. õuduste tuba, kus võimalus ööbida ning hommikusöögiks saada sõdurieinet.

Punkrites on hädavajalik teostada põrandate, treppide renoveerimistööd, tagada objektile mugav ligipääs ning seda ka liikumispuudega inimestele, rajada kanalisatsioon, vee- ja elektrivarustus, küttesüsteem ja ventilatsioon.

Tehnilise projekti ülesandes sisaldub ka punkrite ümberkaudse territooriumi heakord, juurdepääsutee ja parkimiskoha väljaehitamise, valgustuse rajamise, haljastusega seonduv. On kavandatud ka objekti pealispinna heakorrastamine – sinna on ette nähtud kõnniteed, pingid ja valgustus.

Eelpool nimetatud projekti raames töötatakse välja vaid punkrite tehniline projekt, peale mida hakatakse otsima võimalikku rentnikku ja investorit, kes seejärel võiks juba teostama asuda kavandatud töid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2009, 11:36
Otsi:

Ava täpsem otsing