Konsultant: paljud ettevõtjad ei tee kodutööd

07. oktoober 2009, 16:09

Minu kogemus on et, paljud ettevõtjad ei
tee kodutööd. Seega satutakse välisturgudele sisenedes äripartneritega
piinlikesse olukordadesse, märkis Malm Consulting AB juht Rein Malm.

Välismaalased teavad Eestist ja Balti riikidest aina rohkem ning tunnevad huvi siia investeerimise vastu, ütles Rein malm, kes jagas toetuste teabemessil ettevõtjatele näpunäiteid, kuidas paremini välisturgudele siseneda.

„Te pole väiksemad kui teised eurooplased,“ rõhutas Malm ja tõi näiteks Taani, mis on tegelikult pindalalt Eestist isegi väiksem. Tema arvates mõtlevad üksnes eestlased ise, et on väga pisike riik ja käivad seda sõnumit ka piiri taga levitamas. Küll aga ei soovi Malmi sõnul keegi väikeriikidega jännata. Ta lisas: „See arusaam unustage ära ja ärge korrutage seda.“

Edukamaks ekspordiks tuleks Malmi arvates võimalikele välisklientidele rääkida plaanist, kuidas Eesti majanduskriisist väljub. „Te ei saa rääkida kõike, mis on südamel, vaid peate olema arukad,“ lisas Malm.

Teisalt nentis ettevõtjate turule abistaja Malm, et välisturgudele sisenedes tehakse väga vähe eeltööd. Seega satutakse äripartneritega piinlikesse olukordadesse ega osata õige nurga alt tooteid müüa. „Minu kogemus on et, paljud ettevõtjad ei tee kodutööd. See on väga tähtis asi,“ lausus Malm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2009, 16:09
Otsi:

Ava täpsem otsing