TEZ Tour: ostetakse kallimaid puhkusereise

07. oktoober 2009, 12:24

Rahvusvahelise reisikorraldaja TEZ Tour
andmetel on reiside keskmine hind tõusnud võrreldes eelmise aastaga 5700
kroonilt 8250 kroonile.

Samuti on 40%-lise kasvu teinud Tez Touri käive, mis Eesti turul moodustas käesoleva aasta kaheksa kuuga 157 miljonit krooni. Kasvanud ka Tez Touri reisijate arv, ulatudes tänavu 31. augusti seisuga 18 970 reisijani, teatas ettevõte.

Rahvusvaheline turismikontsern Tez Tour näeb antud majandusolukorras mõju reisiturule hoopis positiivsena – Eesti reisijate eelistused on aastaga muutunud eelkõige kvaliteedi suunas ning hüppeliselt on kasvanud keskmine reisi hind ja eelistus valida peamiselt kõik-hinnas reise.

TEZ Touri tegevjuhi Marina Laikjõe sõnul valitakse senisest enam nelja- ja viietärni hotelle ning kui otsustataksegi madalama hinnaklassi kasuks, hinnatakse ikkagi, et kõige eest ollakse juba ette maksnud. "Meilegi tuli mõnevõrra üllatusena, et Eesti inimene reisi pealt kokku ei hoia ja masuaeg pigem suurendab kui vähendab puhkusereiside turgu," tõdes Laikjõe. Ta lisas, et Tez Touri reiside keskmine hind on tõusnud 5700 kroonilt 8250 kroonile inimese kohta mitte seetõttu, et reiside hinnad oleksid kerkinud, vaid et valitakse kallimaid pakkumisi.

Tez Tour Eesti käive on tänavu kaheksa kuu lõikes tõusnud 111 miljonilt kroonilt 157 miljonile kroonile. Marina Laikjõe sõnul pole reisiturg jahtunud ning suurenenud käive ja reisijate hulk tõendab, et reisimist ära ei jäeta.

Populaarseim sihtkoht on endiselt Türgi, mille reiside arv on mullusega võrreldes kasvanud 10%. Suvehoojal on Tez Touriga Türgisse lennanud igal nädalal 440 inimest. Laikjõe ennustab edu samuti talviste sihtkohade müügile ning tema sõnul jääb eestimaalaste eelistatuimaks sihtkohaks ka tänavu Egiptus.

2008. aastal Eestis alustanud Tez Tour on kasvanud üheks suuremaks turismikontserniks nii Ida- kui ka Lääne-Euroopas. Kontserni mullune käive moodustas 1,9 miljardit dollarit. Alkan Groupile kuuluva Tez Touri käive koos tema omanduses oleva Amara hotelliketiga tõusis 2008. aastal võrreldes 2007. aastaga 75% ning moodustas 2,05 miljardit dollarit. Kontserni kasum oli mullu 65 miljonit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2009, 14:01
Otsi:

Ava täpsem otsing