Valgevene januneb Eesti põllumeeste järele

07. oktoober 2009, 14:43

Esimese Eesti ministrina Valgevenet
külastanud põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul ootab Valgevene Eesti
põllumajandusettevõtteid, kellele pakutakse odavalt maad ja teisi soodustusi
investeerimiseks.

Seedri sõnul väljendas Valgevene põllumajandusminister Semen Shapiro suurt huvi välisinvesteeringute riiki tulemise vastu ning eriliselt pakuvad neile huvi just põllumajandusinvesteeringud, teatas ministeerium. „Valgevene on näiteks nõus andma maad 99 aastaks soodsalt rendile ning tegema teisigi soodustusi,“ lausus Seeder.

Arenguvõimalusi nähakse ka kaubavahetuses. Toiduainete ja põllumajandussaaduste liikumine kahe riigi vahel on viimase aasta jooksul hüppeliselt kasvanud – tänavu esimesel poolaastal viidi Eesti kaupu Valgevenesse 57,7 miljoni krooni eest, mullu samal ajal oli ekspordi maht aga 35,4 miljonit krooni. Veelgi suurema kasvu on aga läbi teinud Valgevenest pärit import, mis on kasvanud kuuelt miljonilt kroonilt eelmisel aastal 65,1 miljoni kroonini tänavu esimesel poolaastal.

Seedri sõnul on nii Eesti kui Valgevene selgelt ekspordile suunatud riigid, mistõttu võib uskuda, et kaubavahetus kasvab veelgi.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2009, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing