Swedbanki nõukogu esimees valiti Euroopa Hoiupankade Ühenduse presidendiks

08. oktoober 2009, 08:47

Swedbanki nõukogu esimees Carl Eric
Stålberg valiti aastateks 2009–2012 Euroopa Hoiupankade Ühenduse (ESBG)
presidendiks.

„See ülesanne on mulle suureks auks. ESBG teeb muu hulgas tähtsat lobitööd Euroopa Liidus. Ajal, mil päevakorral on nii palju tähtsaid küsimusi, seisavad meie ees rasked ja huvitavad ülesanded,” sõnas Carl Eric Stålberg, kes jätkab ka oma põhitööd Swedbanki nõukogu esimehena.

Seoses Carl Eric Stålbergi valimisega presidendiks valis ESBG kolmeks aastaks ka uue juhatuse. Uus juhatus koosneb 15 erineva riigi pankade esindajatest.

ESBG on Euroopa pangaliit, mille liikmed esindavad ligikaudu kolmandikku Euroopa jaepangandusturust. ESBG esindab 26 Euroopa riigi 29 panga huve, keskendudes eeskätt jaepangandusele. Liikmete varade maht moodustab üle 6000 miljardi euro (seisuga 2008. aasta jaanuar), neil on ligikaudu 84 000 kontorit ja 925 000 töötajat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. October 2009, 08:47
Otsi:

Ava täpsem otsing