Kuld tegi tõususprindis väikese tagasiaste

09. oktoober 2009, 13:06

Kuld tegi Londoni börsil täna esimese
languse terve nädala jooksul, kui tugevnenud dollar vähendas nõudlust
väärismetalli vastu ja investorid müüsid kulda kasumite lukustamiseks, kirjutab
Bloomberg.

USA Dollari indeks, mis näitab dollari väärtuse muutust kuuest maailma suuremast valuutast kokkupandud korvikese vastu, kerkis 0,5 protsenti pärast Föderaalreservi juhi Ben Bernanke teadet, et keskpank on valmis rahanduspoliitikat kraad kangemaks keerama.

Vaatamata dollari väikesele tõusule on kullahind siiski nädalaga kerkinud juba 4,5 protsenti ning teinud dollarites arvestades vaat et iga päev uue ajaloolise rekordi. Sel nädalal lukustab metall ilmselt oma suurima nädalase tõusu alates 24. aprillist. Dollari indeks on sel nädalal vajunud 0,9 protsenti. Kulla hind Londonis langes 0,77 protsenti 1 047 dollarile untsi kohta. Eile tegi ta uue rekordi 1 061,55 dollaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2009, 13:06
Otsi:

Ava täpsem otsing