Zlott on 10 protsenti alahinnatud

09. oktoober 2009, 13:17

Poola zlott võib järgmisel aastal euro
vastu kerkida 10 protsendi jagu, prognoosib Landesbankis töötav Gernot
Griebling, kes on end Bloombergi andmetel tõestanud kui maailma kõige täpsem
valuutaprognoosija.

Zlott oli juulist septembrini Ida-Euroopa parim esineja. „Kinnitame oma Saksa klientidele, kes Poolas äri teevad, et nad ei peaks hakkama raha raiskama riskide maandamise peale nõrgeneva zloti vastu, vaid pigem tugevneva vastu,“ täheldas Griebling ning lisas, et zlott on euro vastu umbes 10 protsenti alahinnatud.

Täna langes valuuta euro vastu 0,6 protsenti 4,26 zlotile euro kohta. Selle aasta lõpuks peaks ta kerkima 4 zlotini ning järgmise 12 kuu jooksul 3,8 zlotini euro kohta. „Poola oli kriisi ajal väga tubli,“ märkis Griebling. „Põhjus oli üsna tugev tarbimine, millele aitas kaasa valitsus palkade tõstmisega,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. October 2009, 13:17
Otsi:

Ava täpsem otsing