Soomes tegutsevad Eestist palgatud poevargad

10. oktoober 2009, 15:14

Eestist poevargaks palgatud 45aastane mees
jäi Soomes Salos asuvas kaubanduskeskuses vargusega vahele.

Ajaleht Helsingin Sanomat kirjutab, et eestlane ei osanud sõnagi soome keelt, tal polnud sentigi isiklikku raha ning tal polnud aimugi, millises linnas ta viibib, vahendas Õhtuleht.

Ülekuulamisel Salo politseis tunnistas mees, et talle anti Eestis laevapilet Helsingisse, kus vastas oli auto, sellega sõideti mööda Soomet ringi, peatuti kaubanduskeskuste juures - talle anti "töövahendiks" suur spetsiaalselt valmistatud kott ning juhtnöörid, mida täpselt tuleb varastada. Mehe sõnul nõustus ta poevarga ametiga, kuna tal puudub Eestis sissetulek ja elukoht.

Salo politseis eesti keelt oskav uurija Antti Olkinuora rääkis ajalehele, kuidas suvel sattus tema juurde ülekuulatavaks kolm Pärnu lähedalt maakohast pärit Eesti noormeest, kellele oli lubatud Helsingis tasuvat tööd, kuid sunniti hoopis poode röövima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. October 2009, 15:14
Otsi:

Ava täpsem otsing