ÄP 5 aastat tagasi: Pakendiaktsiis sunnib konkurendid koostööle

ÄP 12. oktoober 2009, 00:00

Saku Õlletehas, Coca-Cola HBC Eesti ja Tartu Õlletehas investeerivad viie aasta jooksul ligi 157 miljonit uude taara kogumise süsteemi, millega peavad liituma kõik lahja alkoholi ja karastusjookide tootjad ja importijad.

1. jaanuarist peavad joogitootjad ja -importijad muutuva pakendisseaduse järgi lisaks klaastaarale koguma kokku 60% plast- ja plekktaarast. Samuti jõustub tagatisraha süsteem, kus lisaks kohustuslikule taara vastuvõtule hakkab kehtima pandimaks minimaalselt 50 senti ka plastpudelitele ja plekkpurkidele. Peagi loodetakse saada loodavale MTÜ-le akrediteering keskkonnaministeeriumist, seejärel alustada läbirääkimisi kaubandusega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing