Läti võlakirjad ei ole usaldusväärsed

12. oktoober 2009, 18:09

Läti võlakirjade maksejõuetuks muutumise
vastu kindlustamise hind kerkis viimase kuu kõrgeimale tasemele, kui valitsus
otsis viise, kuidas lõpetada tüli võlausaldajatega, mis võib seada ohtu riigi
päästeprogrammid, kirjutab Bloomberg.

Meie lõunanaabri võlakirjadega seotud credit default swap riskipreemiad (CDS) kerkisid täna seitsme baaspunkti võrra 594 baaspunktini. Eelmisel nädalal kerkisid CDS riskipreemiad 140 baaspunkti võrra ning saavutasid Bloombergi andmebaasile toetudes kõrgeima taseme alates 9. septembrist.

Läti CDS riskipreemiad ehk kindlustuslepingute hinnad riigi võlakirjade maksejõuetuks muutumise vastu, on kolm korda kallimad, kui Türgi või Vietnami võlakirjade kukkumise vastu kindlustamise hind. Samas on nende riikide reiting kolme pügala võrra Läti omast madalam.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. October 2009, 18:35
Otsi:

Ava täpsem otsing