ÄP fototoimetus • 13. oktoober 2009 kell 21:00

Kantsler peab Maardut sobivaks asukohaks

Justiitsministeeriumi kantsleri Margus Sarapuu sõnul pole ministeeriumil mingit huvi Vopaki tegutsemist kahjustada, teatas ministeerium.

"Me oleme läbirääkimisi pidanud alates 2006. aastast ning kogu selle aja on firma olnud teadlik plaanist rajada Maardusse uus vangla ning andnud igati põhjust uskuda, et nad arvestavad sellega," ütles Sarapuu.

Ka ei vasta kantsleri sõnul tõele Vopaki väited, et neil pole vangla kruntide suhtes mingeid ärihuve, kuna firma kinnitas ise vahepeal detailplaneeringu kohta esitatud vastuväidetes, et vangla ehitusel ei ole arvestatud firma laienemisplaanidega.

Nimelt avaldas naftafirma juba 2007. aastal soovi omandada planeeritava vangla läheduses asuvad krundid, et rajada lisaks olemasoleva terminali laiendamisele juurde veel mahuteid naftaproduktide hoiustamiseks.

Kantsleri sõnul on ka kummaline, et kuigi oma vastuväidetes viitab Vopak tulevase vangla naabruses asuvate naftaterminalide plahvatusohtlikkusele, on õlifirma kinnitanud, et tema naftamahutid ei ohusta läheduses asuvat vanglate keskhaiglat.

Autor: ÄP

Hetkel kuum